ne prelungesc viaţa,se g�sesc in suplimentele nutritive,dar şi în verdeţuri.Take care!
Aceştia constituie o grupa de substanţe care acţioneaz� sinergetic prin prezenta simultan� a alimentelor bogate în vitaminele A, C, E şi P, pe care le vom trata ceva mai în am�nunt mai jos. Totodat�, procesele biochimice sunt influenţate, în sensul diminu�rii nivelului colesterolului în sânge şi acţiunii anticanceroase, precum şi de alţi antioxidanţi prezente în legume şi fructe, cum ar fi: clorofil� prezent� în toate frunzele de culoare verde (deoarece clorofila are o constituţie chimic� asem�n�toare hemoglobinei sanguine, magneziul din clorofil� poate înlocui uşor fierul din hemoglobin�), glucosinolate (este în varza şi sfecla roşie, ridichi şi hrean), polifenoli şi izofenoli (în ceai), flavonoide (în prune, struguri, cireşe şi vişine, vin şi cidru) şi izoflavonoide (slab estrogen, de exemplu la soia), terpene şi saponine (plantele aromate, ca de exemplu l�mâi, ment�, p�trunjel, m�rar, busuioc, eucalipt, ceai natural), componenţi cu sulf (ceap�, usturoi, por).
joi, mai 12, 2005
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu